Bilgisayardaki bilgilerin çoğaltılması ve çıktı alınmasında kullanılan en önemli aygıt, yazıcılardır. Bilgisayar donanımlarından kabul edilen yazıcılar, bilgilerin kağıt dosyalara döküm edilerek alınmasını sağlamaktadır. Elektronik baskı yazılım birimi olarak bilinen yazıcı modelleri üç tipte üretilmektedir. Bunlar; mürekkepli yazıcılar, nokta vuruş yazıcılar ve lazer sistem yazıcılardır. Etiket yazıcı sistemi olarak da 3 çeşit dijital etiket yazıcı modeli bulunmaktadır. Etiket, yazıcı sistemi ve etiket yazılımdaki en önemli olgudur. Etiketin tipi, modeli, kağıt kalitesi, ham maddesi ve baskı yazılım sonraki duruşu, etiketin kalitesini belirlemektedir. En iyi baskı kalitesini elde etmek için, kaliteli etiket ruloları kullanmalısınız. Ham madde içeriğinde yan sanayi olan ürünleri kullanmak, etiket kaliteniz ve görsel eklentilerinizde farklılıklar yaratabilir.

Epson Color Works C3500 Inkjet Özellikleri

* 360 Dpi X 360 Dpi baskı çözünürlüğü
* 104 mm baskı genişliği
* 30 mlx 4 kartuş

Epson color Works etiket yazıcı sistemi,  masa üstü etiket yazıcı modeli olarak yüksek teknoloji ile üretilmektedir. Barkod yazıcı sistemi olarak, sınıfının en iyi yazıcısıdır. Color Works etiket yazıcı, inkjet etiketlerle uyumlu olarak çalışmaktadır. Farklı barkod ve etiket baskı rulolarında, Epson kalitesi sağlanmamaktadır. Üstün kalite için inkjet rulolarını kullanmalısınız. Kolay kurulum ve kullanım sağlayan C3500 tipi etiket yazıcısı, ön gövde kapağından açılarak, kolay şekilde rulo yerleştirmesiyle çalışmaktadır. Portatif kullanım özelliği sayesinde ofislerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 4 adet renkli kartuşu sayesinde, yüksek çözünürlüklü görüntü kalitesi sağlamaktadır. Mürekkep, boya akıtmadan, anında kuruma özelliği ile barkod ve etiket rulolarında istenmeyen lekeler oluşmaz. Fonksiyon tuşlarını kullanarak istediğiniz ölçü ve boyutta, dilediğiniz sayıda barkod baskısı yapabilirsiniz.

Epson Color Works C7500 İnkjet Özellikleri

* 108 mm’lik baskı genişliği
* PrecisionCore beyin
* Nozül onaylama teknolojisi (NVT)
* Nokta yedekleme özelliği
* 300 mm/ sn baskı hızı
* Yüksek kalite ve çözünürlük

Endüstri tipi Epson C7500 ekonomik fiyatlarla yüksek baskı hızı ve kalitesi elde etmenizi sağlamaktadır. Color Works’ ün bu sürümünde şık, siyah tasarımı, hız ile donatılarak, seri üretimler gerçekleştirmenize olanak sağlamaktadır. Mürekkep kartuşlarını değiştirmenize gerek kalmadan, uzun ömürlü ve yazıcının kullanım süresi boyunca, kaliteli kullanım sağlamaktadır. ESC/ Label serisi, tüm işletim sistemleri ile uyumlu şekilde çalışmaktadır.

VIP Color VP485 Renkli Etiket Yazıcı Özellikleri

* 51mm x 216 mm baskı genişliği
* 1219 mm baskı uzunluğu
* Ürün tanımlama
* HP püskürtmeli mürekkep kartuş tekniği
* 4 adet kartuş
* Peel ve otomatik kesici modülü
* Kayıt sensörü

VIP Color renkli etiket yazıcı modeli ekonomik maliyetlerden kurtularak, geniş kapsamlı çözümler sağlamaktadır. Etiket stok ve fanlı stok kodları özellikleri, Windows Vista ve XP ve 2000 modeli uyumlama özelliği, 4800x 1200 dpi yüksek çözünürlük kalitesi sunarak, geniş ve uzun etiket barkod baskılarınızı seri bir şekilde gerçekleştirmektedir. 25 kg ağırlığındaki etiket yazıcı sistemi, sanayi, elektrik, elektronik, eğitim, sağlık gibi sektörlerde kullanılabilir. Market barkod sistemleri, mağazacılık etiketleri gibi yüzlerce alanda etiket ve barkod basımını hızlı ve kaliteli bir şekilde sağlamaktadır. Gap algılama modülü ve siyah nokta algılama modülleri mevcuttur.  Asgari etiket yüksekliği ve minimum etiket genişliği 1, 5 mm olarak belirtilmektedir. Dış rulo azami çapı ise 8′ dir.